Achterklap

5890557438_2c4c55b1d0_oRoddelen, iedereen doet het. Kennelijk hebben we de behoefte om over elkaar te kletsen als het gespreksonderwerp buiten gehoorafstand is. Maar waarom doen we het eigenlijk? Omdat we denken dat we zelf beter zijn? Hebben we soms een appeltje met iemand te schillen? Of is het uit pure afgunst en botvieren we onze jaloezie op die ander? Feit is dat mensen van hoog tot laag het doen en dat niemand wordt gespaard. O ja, zelf doe ik het ook. Maar er is roddelen en roddelen, als je begrijpt wat ik bedoel.

Sommige mensen blijven er mee doorgaan. Op iedereen leveren zij commentaar. En niks is goed natuurlijk. De een heeft een verkeerd kapsel. Of iemand zei geen gedag. Had een verkeerde opvatting. Was te laat. Ging zijn eigen gang. Droeg de verkeerde kleur schoenen. Was te slim. Was te dom. Te dik, te dun, te kort of je keek er juist tegenop.

Tegen deze mensen zeg ik: get a life. Of vriendelijker: laat mensen in hun waarde en accepteer verschillen. We doen allemaal maar wat en meestal met goede bedoelingen. Door al die kritiek verzuur je alleen maar. Kijk naar jezelf en wees niet zo ontevreden. Maar bovenal: val mij er niet mee lastig.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: